WASTE MANAGEMENT

Meer dan ooit geen waste of your time

De tijd dat op grote en kleine werven alle afval in één container gedumpt werd is – gelukkig – voorbij.

Vandaag wordt, onder druk van de kostprijs gesorteerd. Stelt u zich daarbij de vraag of u hierbij de meest efficiënte werkwijze gebruikt? Bent u zich bewust van de logistieke impact? Ziet u de risico’s op arbeidsongevallen?

Wenst u in de toekomst rendement uit uw afvalbeheer te halen? Wij staan voor u klaar:

Wat kan Kouchi voor u doen?

 1. Afvalparkopleiding
 2. Containersignalisatie
 3. Uitwerken containerparken
 4. PBM’s, veiligheid en wetgeving op de afvalparken
 5. Waste management voor bouwbedrijven (hoe meer gesorteerd, hoe groter de waarde)
 6. Opleiding en sensibilisering van personeel
 7. Signalisatie in verschillende talen
 8. Doorgedreven hergebruik en/of recyclage voor uw restgrondstoffen (afval)
 9. Controle van uw afvalophalers
 10. Advies en ondersteuning i.v.m. monitoring en rapportage
 11. Monitoring van de beladingsgraad en het rationaliseren van het aantal transporten
 12. Interne werfcirculatie en logistiek
 13. Implementeren van smart data voor uw reverse logistics en waste management

Laat uw afval voor u werken.

Neem contact op met onze Waste specialist: +32 477 96 29 76.

DUURZAAM ONDERNEMEN

Geen duur model

Duurzaam verantwoord ondernemen is een businessmodel waar winst centraal staat met aandacht voor mens en milieu. Dit omschrijft men als “happy-profit”.

Duurzaam ondernemen bestaat uit 5 pijlers, of vijf P’s: People, Planet, Prosperity, Peace en Partnerships zijnde mens, milieu, welvaart, vrede en partnerschap. In onze visie zijn duurzame veranderingstrajecten niet mogelijk zonder respectvol samenwerken.

People: Hoe behandel je je medewerkers of werknemers?  In welke omstandigheden werken jouw medewerkers? Werken zij in een gezonde en veilige omgeving? Wordt iedereen gelijk behandeld? Is er een gezonde levenscultuur aanwezig in het bedrijf?

Planet: Ben je bewust van de impact van jouw werkzaamheden op de wereld? Kan dit  verkleind worden ? Kunnen we hergebruiken, recycleren,… Hoe kunnen we minder energie gebruiken en het waterverbruik verminderen, met andere worden: hoe verlagen we vervuilende impact op de wereld? 

Prosperity: Wat is de impact van jouw bedrijf op de werkgelegenheid? Helpt jouw bedrijf de algemene welvaart? Hoe innovatief is jouw businessmodel? Hoe creëer je meer “happy-profit”?

Peace: Doe je aan klachtenbeheer? Is hier een tool voor? Worden opgestelde (gedrags)codes nageleefd? Streef je naar betere werkomstandigheden? Is dit ook zo voor je onderaannemers, waar ook ter wereld?

Partnerships: Heb je al je stakeholders in kaart? Klanten, leveranciers, investeerders, maar wat van de overheid, belangenorganisaties, netwerken, medewerkers, familie? Hoe verzorg je een goede communicatie met je stakeholders, met je buren ?

Wat kan Kouchi voor u doen?

Duurzaam ondernemen is een werkwoord. Aan dit proces moet elke dag aandacht worden besteed. Heel de organisatie moet mee zijn in deze gedachtegang, niet alleen de CEO of directie, maar ook de brede basis, je stakeholders. Afwegingen en keuzes moeten gemaakt worden in functie van deze 5 P’s. Dit is een goede kapstok om mee te beginnen maar de echte resultaten komen pas als dit levend gemaakt wordt.

Vertrekkend vanuit een scan kan Kouchi u helpen om een duurzaam ondernemen strategie te vormen. Vervolgens kan Kouchi u begeleiden deze strategie om te zetten in duurzame resultaten.

Neem contact op met onze Duurzaam ondernemen specialist: +32 477 96 29 76.